بایگانی بهمن ۱۳۹۶ :: وبلاگ خبیث

وبلاگ خبیث

وبلاگ خبیث

وبلاگ خبیث

وبلاگ خبیث

وبلاگ خبیث

۴ مطلب در بهمن ۱۳۹۶ ثبت شده است

شکلات تلخ و کم خونی

دوشنبه, ۳۰ بهمن ۱۳۹۶، ۰۲:۳۸ ب.ظ

خواص و مضرات مصرف شکلات تلخ و کم خونی و کمبود آهن 

خواص و مضرات مصرف شکلات تلخ و کم خونی و کمبود آهن

شکلات تلخ و کم خونی ,شکلات تلخ کم خونی,آیا شکلات تلخ کم خونی می آورد,شکلات تلخ کم خونی میاره,شکلات تلخ برای کم خونی,ایا شکلات تلخ برای کم خونی مضر است,آیا شکلات تلخ باعث کم خونی میشود

خواص و مضرات مصرف شکلات تلخ و کم خونی و کمبود آهن

شکلات تلخ و کم خونی , شکلات تلخ کم خونی , آیا شکلات تلخ کم خونی می آورد , شکلات تلخ کم خونی میاره

در این مطلب از سایت جسارت به خواص و مضرات مصرف شکلات تلخ و کم خونی و کمبود آهن می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

طبق تحقیقی که روی ۳۲ هزار زن ۴۸ تا ۸۳ ساله سوئدی در دانشگاه بوستون آمریکا انجام شد و مجله علمی قلب آمریکا نتایج آن را منتشر کرد، مصرف ۱۹ تا ۳۰ گرم شکلات تلخ و تیره طی هفته، ۳۲ درصد از احتمال ابتلا به بیماری های قلبی می کاهد؛ حال آن که اگر همین مقدار روزانه خورده شود چنان اثری نخواهد داشت و تا حدودی مضر خواهد بود.  شکلات تلخ به اسامی تیره یا کم شیرین نیز معروف است. مقدار ماده خشک کاکائو در آن معمولا در حد ۷۵ درصد است و در روند تولید آن شکری بسیار اندک به آن افزوده می شود؛ اگرچه کالری زیادی دارد، اما دربردارنده بیش از صد ماده شیمیایی است که اگر در حدی متعادل و دور از افراط خورده شود، مزایای بسیار دارد

شکلات تلخ و کم خونی

دکتر مجید کاراندیش در گفت و گو با خبرنگار با اشاره به اینکه آهن جزو ترکیبات مغذی است که سایر عوامل رژیم غذایی در افزایش یا کاهش جذب آن تاثیر دارند اظهار داشت : آهن موجود در منابع غذایی به دو صورت شامل آهن موجود در گوشت و آهن موجود در منابع غذایی گیاهی، تخم مرغ و شیر وجود دارد. وی اضافه کرد: عوامل موثر در جذب آهن بر نوع دوم آهن اثر می گذارند.

براساس تحقیقات انجام شده، شکلات تلخ پر از مقادیر زیاد پروتئین، تیامین، ویتامین های A،B۱،B۲،C،E، مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم، روی و ترکیبات مفید برای بدن است که مصرف اندکی از آن در تغذیه روزانه خوب است  افزون بر اینها شکلات تلخ پر از مقادیر زیاد پروتئین، تیامین، ویتامین های A،B۱، B۲، C، E، مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم، روی و… ترکیبات مفید برای بدن است که مصرف اندکی از آن در تغذیه خوب و اثرگذار است. التهاب سلولی را کاهش می دهد، فشار خون را کم می کند، حافظه را افزایش می دهد، از سخت شدن و گرفتگی رگ ها در افراد سیگاری جلوگیری می کند، اما کودکان و زنان باردار و شیرده باید در مصرف آن احتیاط کنند و نظر پزشک خود را در این زمینه جویا شوند. در ترکیبات شکلات مقادیری اگزالات نیز هست که افراد دارای اسید اوریک بالا و مبتلا به سابقه سنگ کلیه نیز پیش از مصرف باید با پزشکان درباره مقدار مصرف آن مشورت کنند. به سبب وجود مس و منیزیم افراد مبتلا به سیروز کبدی و نیز اشخاص دارای دردهای میگرنی هم جزو کسانی قرار می گیرند که بهتر است در مصرف آن محتاط باشند.

شکلات تلخ کم خونی

دکتر کاراندیش گفت : ویتامین C در میوه ها و سبزی ها عامل موثر در افزایش جذب آهن و چای و قهوه نیز از جمله ترکیبات موثر در کاهش جذب آهن می باشند. این متخصص تعذیه اضافه کرد: عامل مسوول درکاهش جذب آهن، ترکیباتی به نام ˈپلی فنل هاˈ هستند که در شکلات و کاکائو، چای، قهوه و بعضی سبزیجات موجود هستند. وی ادامه داد: این عوامل زمانی تاثیر می گذارند که همزمان یا نزدیک به مصرف موادغذایی دارای آهن استفاده شوند.

خواص و مضرات مصرف شکلات تلخ و کم خونی و کمبود آهن

شکلات تلخ و کم خونی , شکلات تلخ کم خونی , آیا شکلات تلخ کم خونی می آورد , شکلات تلخ کم خونی میاره

همچنین با آن که در شکلات تلخ، مقدار عناصر آنتی اکسیدان بیشتر از شکلات های شیری است و خوردن شیر با شکلات هم به کام بسیاری از اشخاص، خوشمزه تر و لذت بخش تر به نظر می رسد، اما باید توجه داشت نتایج برخی مطالعات نشان می دهد خوردن همزمان شیر و شکلات سبب جلوگیری از فعالیت آنتی اکسیدانی دانه کاکائو خواهد شد. به نظر می رسد پروتئین موجود در مواد لبنی باعث چنین کنش های شیمیایی و در نتیجه کاهش اثرات ضداکسیدانی آن می شود.  شکلات موسوم به تلخ با غلظت های متفاوتی عرضه می شود. معمولا نوع ۷۵ درصد آن با میل افراد بیشتری سازگار است، اما برخی ها غلظت های بالاتر را بیشتر دوست دارند و از همین رو شکلات های ۹۴ تا ۹۶ درصد هم در فروشگاه ها عرضه می شود.  فقط یادتان باشد شکلات هایی با غلظت ۱۰۰ درصد هر چند کمتر پیدا می شوند، اما به سبب آن که هر قدر این درصد بالاتر باشد، مقدار کافئین آن هم بالاتر خواهد بود، احتمال تپش قلب و سردرد نیز افزایش می یابد و باید در خوردن درصدهای بالاتر احتیاط بیشتری کرد.

آیا شکلات تلخ کم خونی می آورد

دکتر کاراندیش گفت : در صورتی که مصرف ترکیبات کاهش دهنده جذب آهن در شکلات و کاکائو با این مواد غذایی بیش ازحدود یک ساعت فاصله زمانی داشته باشند تاثیر زیادی در کاهش جذب آهن ندارند. این متخصص تغذیه در خصوص برخی فواید مصرف شکلات گفت: مصرف این ماده غذایی در شادابی و نشاط و خلق و خو و پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی تاثیر زیادی دارد به شرطی که کل الگوی رژیم غذایی مناسب باشد، حداقل چهار روز در هفته تحرک و ورزش بدنی داشته و مبتلا به اضافه وزن یا چاقی نباشیم. وی خاطرنشان کرد: افراد با وزن متعادل می توانند به میزان متعادل از شکلات استفاده کرده ولی افراد چاق باید در مصرف این ماده غذایی احتیاط کنند

شکلات تلخ و کم خونی

  • ماهر خانی


خواص ماش در بارداری برای کودکان برای مو چیست

خواص ماش,خواص ماش در طب سنتی,خواص ماش سبز,خواص ماش در بارداری,خواص ماش برای کودکان,خواص ماش سیاه,خواص ماش پخته,فواید ماش در طب سنتی,خواص جوانه ماش در طب سنتی,خواص ماش طب سنتی,خواص ماش از نظر طب سنتی,خواص ماش سبز در بارداری,خواص ماش سبز در بارداری,خواص ماش سبز چیست

ماش

در این مطلب از سایت جسارت به خواص ماش در بارداری برای کودکان برای مو چیست می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.mash یکی از حبوبات بسیار مفید و غنی است. با این که زادگاه اولیه ی آن ایران است ولی روز به روز کمتر استفاده می شود و در حال فراموش شدن است. شاید اگر از خواص فراوان آن مطلع شوید، به مصرف بیشتر آن راغب شوید.ایرانیان قدیم mash را « مِچ » می گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد mash نام گرفت. یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی آش mash است که در انتهای مطلب توضیح مختصری راجع به نحوه ی پخت آن ذکر خواهیم کرد. این دانه خاص ایران و خاور میانه است و مصرف آن در دیگر مناطق دنیا رواج زیادی ندارد.

ماش

این دانه غنی ، حاوی بسیاری از مواد مورد نیاز بدن است و در عین حال کالری کمی دارد ؛ یعنی پرخاصیت و غیر چاق کننده است. از این رو بهتر است در دوران رژیم لاغری حداقل هفته ای یک بار از mash استفاده شود چون بسیار زود هضم و غیر نفاخ است و به علت دارا بودن ویتامین A و D نیازهای بدن ما را تأمین می کند و برای تقویت اعصاب و بینایی مفید است.امروزه نیز به خاطر ارزش غذایی بالای این گیاه، در موارد آشپزی و نیز سلامتی، استفاده‌های فراوانی می‌شود.

 کلسترول یک ماده چربی مانند و مومی است که در کبد و سایر سلول‌ها ساخته شده و در بعضی از انواع غذاهای خاص از جمله لبنیات، تخم مرغ و گوشت یافت می‌شود. بدن برای عملکرد عادی و مناسب به میزان مناسبی کلسترول نیاز دارد. دیواره ها و غشاء سلولی بدن برای تولید هورمون، ویتامین D و اسیدهای صفراوی که به هضم چربی کمک می‌کند نیاز دارد، البته این نیاز مقدار محدودی بوده و اگر خیلی بیشتر از میزان مورد نیازتان دریافت کنید، بدنتان در خطر انواع بیماری از جمله بیماری های قلبی قرار می‌گیرد.اگر میزان کلسترول خونتان بالا است استفاده از mash را به شما توصیه می‌کنیم. دانه‌های mash دارای کلسترول پایین و مقدار زیادی فیبر رژیمی محلول هستند.فیبر رژیمی به آن دسته از مواد غذایی اطلاق می‌شود که قابل هضم نیستند. فیبرهای رژیمی دو گونه هستند: محلول و غیرمحلول. فیبر غیرمحلول به تعادل و تنظیم حرکات روده می‌پردازد ولی کار زیادی برای کاهش فشارخون انجام نمی‌دهد. فیبر محلول وقتی با آب موجود در سیستم هاضمه مخلوط شود ماده ژل مانندی را تشکیل می‌دهد که به نوبه خود به بهبود عملکرد اعضای بدن می‌پردازد.غذاهای سرشار از فیبر رژیمی محلول، به کاهش کلسترول بد خون (LDL) کمک می‌کنند و این کار را با تشویق به تولید گیرنده‌های LDL که مسئول بیرون راندن کلسترول بد اضافی از جریان خون هستند، انجام می‌دهند.مصرف روزانه 10 تا 25 گرم فیبر محلول برای کاهش کلسترول بد نیز توصیه می‌شود. هر پیمانه mash حاوی 1/9 گرم فیبر رژیمی تام است.

mash و دیگر حبوبات ماده‌ای به نام مهار‌کننده پروتئاز دارند که می‌تواند در برابر سرطان سینه اثر محافظ داشته باشد. مهار‌کننده پروتئاز تقسیم سلول‌های سرطانی را کند کرده و به این ترتیب از تشکیل تومور جلوگیری می‌کند.

دیابت یا بیماری قند (یا Diabetes Mellitus) یک اختلال سوخت و سازی (متابولیک) در بدن است. در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین می‌رود یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون توسط سازوکارهای مختلف است. دیابت دو نوع اصلی دارد. در دیابت نوع یک، تخریب سلول‌های بتا در پانکراس منجر به نقص تولید انسولین می‌شود و در نوع دو، مقاومت پیش رونده بدن به انسولین وجود دارد که در نهایت ممکن است به تخریب سلول‌های بتای پانکراس و نقص کامل تولید انسولین منجر شود. در دیابت نوع دو مشخص است که عوامل ژنتیکی، چاقی و کم‌تحرکی نقش مهمی در ابتلای فرد دارند.mash از جمله حبوباتی است که دارای شاخص قند پایینی است و مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌شود.

mash، یکی از مواد غذایی است که در گروه حبوبات جای می‌گیرد. همان‌طور که می‌دانید، در برنامه غذایی روزانه، حبوبات مهم‌ترین منبع تامین پروتئین گیاهی هستند و mash نیز ارزش تغذیه‌ای بسیار بالایی دارد و دارای تقریبا 3/16 گرم پروتئین در هر پیمانه است و در اکثر جوامع منبع عمده تامین پروتئین به ویژه برای گیاه‌خواران است.مصرف mash هیچ‌گونه ممنوعیتی برای هیچ‌کس ندارد اما کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند، باید موادغذایی پروتئین‌داری را که پورین گیاهی دارند،‌محدود کنند. البته ترکیبات پورینی در mash نسبتا کم است و لازم نیست این افراد نیز ماش را از برنامه غذایی خود کاملا حذف کنند؛ بلکه تنها محدودیت به خرج دادن در مصرف آن کفایت می‌کند.

ماش چیست

mash، یکی از مواد غذایی است که در گروه حبوبات جای می‌گیرد. همان‌طور که می‌دانید، در برنامه غذایی روزانه، حبوبات مهم‌ترین منبع تأمین پروتئین گیاهی هستند و mash نیز ارزش تغذیه‌ای بسیار بالایی دارد و دارای تقریباً 3/16 گرم پروتئین در هر پیمانه است و در اکثر جوامع منبع عمده تأمین پروتئین به ویژه برای گیاه‌خواران است.مطالعات انجام شده از سوی انجمن دیابت آمریکا نشان داده که mash برای درمان اسهال نیز مفید است؛ ضمن اینکه زودهضم هم هست و از آنجا که ماده غذایی متعادلی است، مصرفش به دیابتی‌ها هم توصیه می‌شود

بهتر است که این ماده غذایی به صورت جوانه مصرف ‌شود.یادتان باشد که استفاده از mash به این شکل خواص آن را چند برابر می‌کند زیرا فرآیند جوانه زدن باعث می‌شود همه مواد مغذی به‌خصوص آهن در دسترس، افزایش یابد پس برای مبتلایان به کم‌خونی بسیار مفید است.

امام رضا ع و خوردن ماش

امام رضا (علیه السلام)در پاسخ به یکی از یارانش درباره ی بهق (شبیه برص، لکه های روی پوست ) فرمودند : mash تازه را درفصل نوبر خودش بردار و همراه با برگش بکوب و آب آن را بگیر و ناشتا بخور و بر روی بهق بمال .

توصیه های طب سنتی در مورد ماش

1.طبع mash کمی سرد و خشک است.

2. استفاده زیاد آن باعث زیاد شدن خلط آن میشود.

3. خوردن mash برای کسانی که مبتلا به خارش شدید بدن هستند مفید میباشد.

4.  کسانی که مبتلا به بیماری دستگاه گوارش میباشند از mash کمتر استفاده کنند.

5. ضماد آرد mash برای رفع التهابات سطحی بدن بخصوص لک و پیسی به کار میرود.

6.یک غذای خوب برای کسانی که اسهال شدهاند mash و برنج کمچربی است.

7.برای درمان ورم mash تازه بجوشانید، سپس له کنید با زرده تخممرغ مخلوط کرده بر موضع ورم بمالید.

فواید ماش

8. mash التهابهای صفرا را از بین میبرد.

9.  تسکین دهنده سرفه است.

10. خوردن زیاد mash برای دندانها مضر است.

11. وجود پتاسیم در mash باعث شستشوی کلیهها و پایین آوردن درجه اسیدی خون و منظم کردن ضربان قلب میگردد.

12. به خاطر داشتن فسفر و کلسیم نقش آن در رشد اطفال انکارناپذیر است.

13. به خاطر داشتن آهن برای اشخاص کم خون مفید است.

14. mash باعث افزایش ترشح انسولین در بدن میگردد.

15. خام گیاه خواران به خاطر داشته باشند اگر میخواهند جوانه mash استفاده کنند حتماً کمی جوانه را حرارت بدهند.

16. کسانی که نقرس دارند کمتر بخورند.

خواص ماش در بارداری

17. خوب است که بدانید mash خاصیت چاق کنندگی ندارد در نتیجه کسانی که میخواهند لاغر شوند یک وعده غذای خود را جوانه پخته شده ماش قرار دهند.

18. کسانی که یبوست دارند و میخواهند از mash استفاده کنند بهتر است ابتدا ماش را قدری تفت داده سپس بلغور کرده پوست آن را بگیرند آن گاه غذا درست کنند.

19. برای اعضای بدن که خواب رفته و بیحس شده است با ضماد پخته mash مالش دهید.

20. برای درمان کک مک پودر ماش را با عرق مورد مخلوط کرده به صورت ضماد بگذارید.

21. کسانی که صرع دارند از ماش پوست کنده استفاده کنند.

22. خوردن mash باعث ازدیاد شیر میگردد.

خواص ماش برای کودکان

23. mash مسکن درد بواسیر است البته باید پوست کنده آن خورده شود.

24. کسانی که سکسکههای مقاوم دارند با خوردن mash پخته برطرف میگردد.

25.  مصرف زیاد mash باعث ضعف قوه باه میشود.

26. برای درمان اگزما mash را پخته با سرکه مخلوط نموده در محل بگذارید.

ماش

  • ماهر خانی

چای سبز در بارداری

جمعه, ۲۷ بهمن ۱۳۹۶، ۱۱:۳۳ ق.ظ

خواص و عوارض مصرف چای سبز در بارداری و حاملگی

خواص و عوارض مصرف چای سبز در بارداری و حاملگی در سایت جسارت

چای سبز در بارداری,چای سبز در بارداری مضر است,چای سبز در بارداری ضرر دارد,چای سبز در بارداری,مضرات چای سبز در بارداری,فواید چای سبز در بارداری,اثر چای سبز در بارداری,چای سبز برای بارداری مضر است,آیا چای سبز در دوران بارداری مضر است,خوردن چای سبز در بارداری مضر است,خوردن چای سبز در دوران بارداری مضر است,چای سبز برای زنان باردار مضر است؟,آیا مصرف چای سبز در دوران بارداری مضر است,چای سبز برای بارداری ضرر دارد,آیا چای سبز برای بارداری ضرر دارد,چای سبز در دوران بارداری ضرر دارد,خوردن چای سبز در بارداری ضرر دارد,آیا چای سبز در دوران بارداری ضرر دارد,خوردن چای سبز در دوران بارداری ضرر دارد,چای سبز برای زنان باردار ضرر دارد,ایا خوردن چای سبز در دوران بارداری ضرر دارد,تاثیر چای سبز در بارداری,خواص چای سبز در بارداری,چای سبز بارداری,تاثیر چای سبز در دوران بارداری,تاثیر چای سبز بر بارداری,تاثیر چای سبز در باردار شدن,تاثیر چای سبز در حاملگی,تاثیر بخور چای سبز در بارداری,تاثیر مصرف چای سبز در بارداری,خواص چای سبز در دوران بارداری,مضرات چای سبز در دوران بارداری,فواید چای سبز در دوران بارداری,خاصیت چای سبز در بارداری,خواص چای سبز در حاملگی,خواص چای سبز+ بارداری,عوارض چای سبز در حاملگی,عوارض چای سبز در دوران بارداری,عوارض خوردن چای سبز در بارداری,مضرات مصرف چای سبز در بارداری

چای سبز در بارداری , چای سبز در بارداری مضر است , چای سبز در بارداری ضرر دارد , چای سبز در بارداری

در این مطلب از سایت جسارت به خواص و عوارض مصرف چای سبز در بارداری و حاملگی می پردازیم. امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.توصیه های علمی وجود ندارد که بگوید نباید از مصرف چای سبز در دوران بارداری خودداری کنید. بنابراین لذت بردن از یک فنجان یا دو بار در روز را از دست ندهید.با این حال، نباید بیش از حد چای سبز نوشیدنی مصرف کرد، زیرا بسته به اینکه چگونه آن را دم کنید، کافئین کمتری نسبت به چای استاندارد دارد.به میزان 200 میلی گرم کافئین در روز، که حدود سه یا چهار فنجان چای سبز است، نگه دارید. این حد باید شامل تمام منابع کافئین باشد، بنابراین قهوه، نوشابه، کولا، نوشیدنی های انرژی و شکلات را در مقدار روزانه خود شمارش کنید.

چای باعث کاهش جذب اسید فولیک بدن می‌شود که برای جنین بسیار حیاتی است. علاوه بر این همه انواع چای حاوی کافئین (هر چند به مقدار کم) هستند و بنابراین مصرف آن در حاملگی باید محدود و کم شود.مصرف متوسط آن در حین حاملگی ضرر خاصی ندارد. با این‌که چای سبز برای سلامتی انسان مفید شناخته شده است در سال های اخیر در مورد مصرف آن در بارداری نظرات مخالفی مطرح می شود. تنها دلیلی‌ که اکنون برای مفید بودن آن بیان می‌شود این است که چای سبز حاوی آنتی‌اکسیدان است و ضد سرطان است. آنتی‌اکسیدان‌ها موادی هستند که موجب پیشگیری از آسیب سلولی و بروز بیماری‌هایی مثل افزایش فشار خون، بیماری‌های قلبی و برخی انواع سرطان می‌شوند. بعضی مطالعات هم نشان داده‌اند که چای موجب سلامت بیشتر دهان و استخوان و افزایش مقاومت بدن در مقابل ویروس‌ها و باکتری‌ها می‌شود و خوردن آن برای مبتلایان به این بیماریها مفید است

چای سبز در بارداری

توصیه متخصصین برای خانم های باردار عدم مصرف چای سبز در این دوران است و به دلیل کافئین بالای آن حساسیت  بیشتری در مصرف آن ذکر شده است.  بیش از ۴ هزار سال است که  چای سبز به عنوان یک نوشیدنی مهم در آسیا استفاده میشود چون اعتقاد بر این است که این چای به هضم غذا، تنظیم قند خون و کنترل خونریزی کمک میکند. با وجود همه این خواص چای سبز حاوی کافئین زیادی است که مصرف آن را در دوران بارداری با اما و اگرهای زیادی مواجه کرده است.  فواید چای سبز چای سبز حاوی آنتی اکسیدنهای زیادی است که برای مقابله با سرطان بسیار مفید تلقی میشود.این چای خواص آنتی اکسیدانی قوی‌تری نسبت به چای سفید و سیاه دارد. چای سبز همچنین دارای اسید اسکوربیک یا همان ویتامین C و مواد معدنی مانند روی، منگنز و کروم است.

چای سبز در بارداری , چای سبز در بارداری مضر است , چای سبز در بارداری ضرر دارد , چای سبز در بارداری

دلیل دیگر برای کمتر مصرف کردن آن این است که میزان جذب آهن را (که برای خون‌سازی در دوران بارداری بسیار مهم است) کاهش می‌دهد. بنابراین پیشنهاد می‌شود که در مصرف انواع چای اعتدال را رعایت کنید و به‌خصوص آن‌ را همراه با قرص اسید فولیک و آهن یا بلافاصله بعد از غذاهای سرشار از آهن استفاده نکنید.

چای سبز در بارداری مضر است

مطالعات نشان داده چای سبز میتواند به کاهش خطر ابتلای فرد به بیماری‌های قلبی عروقی، پوسیدگی دندان، سنگ کلیه و سرطان کمک میکند. با وجود تمام این مزایا، مصرف چای سبز در دروان بارداری به دلیل محتوای پر کافئینی که دارد چندان توصیه نمیشود. 

مزایای چای سبز در بارداری خطر پره اکلامپسی در زنان بارداری که فشار خون بالا دارند، زیاد است. بنابراین مصرف چای سبز میتواند به تنظیم فشار خون بالا کمک کند. تحقیقات نشان داده چای سبز میتواند سیستم ایمنی بدن را هم در دوران بارداری تقویت کند.

اما همه اینها به این شرط است که در مورد مصرف آن با پزشک مشورت شود.  کافئین چای سبز مناسب نیست با وجود تمام مزایای چای سبز برخی متخصصان هشدار میدهند مادران باردار نباید زیاد از این چای استفاده کنند.

چای سبز در بارداری , چای سبز در بارداری مضر است , چای سبز در بارداری ضرر دارد , چای سبز در بارداری

مطالعات نشان می‌دهند زنانى‌که به میزان 1 تا 2 فنجان چاى سبز در روز حدود 3 ماه قبل از باردارى و طى 3 ماهه اول می‌نوشند، دو برابر بیشتر با خطر داشتن کودکى با نقایص لوله عصبى روبه‌رو هستند.

چای سبز در بارداری ضرر دارد

به طور کلی یک فنجان چای سبز ۲۰ میلی گرم کافئین دارد که البته در مقایسه با همین اندازه قهوه که ۱۲۰ میلی گرم کافئین دارد، زیاد نیست اما توصیه کلی به زنان باردار این است که مصرف کافئین را در این دوران کم کنند کافئین باعث میشود آب زیادی از بدن دفع شود و اگر به اندازه کافی آب ننوشید بدن کم آب میشود. 

کافئین همچنین از جفت عبور کرده و جریان خون جنین را کاهش میدهد. ثابت شده است سطوح بالای کافئین میتواند منجر به سقط جنین، تولد جنین مرده و نوزاد با وزن کم شود.  جذب اسید فولیک را کم میکند این نوشیدنی با متابولیزاسیون اسید فولیک تداخل ایجاد میکند.

چای سبزی ماده‌ای به نام گالات دارد که  می‌تواند سطح فولات را در بدن کاهش دهد.  اسید فولیک یا فولات یکی از مهمترین مواد مغذی در طول بارداری است. یکی از تحقیقات نشان می‌دهد خطر نقص لوله عصبی مثل اسپینا بیفیدا در نوزادانی که مادران آنها در زمان لقاح یا ابتدای بارداری از مقدار زیادی چای سبز استفاده کرده‌اند افزایش پیدا می‌کند.

چای سبز در بارداری , چای سبز در بارداری مضر است , چای سبز در بارداری ضرر دارد , چای سبز در بارداری

همانطور که می­دانید ایجاد نوسانات هورمونی در بدن زنان حامله، اغلب به افسرده شدن این مادران منجر می­شود. تیامین موجود در چای سبز، ترکیبی است که به عنوان یک ماده آرامش­بخش در بدن مادران باردار عمل کرده و به درمان افسردگی بعد از زایمان آن­ها هم کمک زیادی خواهد کرد.

خواص چای سبز در بارداری

نقص لوله عصبی مثل اسپینا بیفیدا معمولا در اثر کمبود اسید فولیک بوجود می آید.  چه مقدار چای مناسب است نوشیدن چای سبز در حد اعتدال مشکلی ایجاد نمیکند به همین منظور معمولا گفته میشود ۲ تا ۳ فنجان در سه ماهه دوم اشکالی ندارد.

از آنجا که خطر بالقوه چای سبز بر سطح فولات به اثبات رسیده است باید در سه ماهه اول از نوشیدن این چای پرهیز کنید اما مصرف آن در سه ماهه دوم و سوم با اندازه‌ای که گفته شد اشکالی ندارد. 

مصرف برگ سبز با چای سبز اگر به نوشیدن این چای علاقه دارید باید در کنار آن از مواد غذایی غنی از فولات مانند سبزیهای برگ سبز هم زیاد استفاده کنید. همه زنان باردار باید در طول روز دست کم ۴۰۰ تا ۶۰۰ میکروگرم اسید فولیک دریافت کنند. در نهایت اینکه در مورد مصرف این چای در بارداری با پزشک مشورت کنید.

چای سبز در بارداری

  • ماهر خانی

برگ سنا در بارداری

دوشنبه, ۱۶ بهمن ۱۳۹۶، ۱۲:۳۱ ق.ظ

خواص مصرف برگ سنا در بارداری و درمان گیاهی یبوست در بارداری

خواص مصرف برگ سنا در بارداری و درمان گیاهی یبوست در بارداری در سایت جسارت

برگ سنا در بارداری ,مصرف برگ سنا در بارداری,برگ سنا بارداری,برگ سنا و بارداری,مصرف برگ سنا در دوران بارداری,برگ سنا در دوران بارداری,خوردن برگ سنا در بارداری,عوارض برگ سنا در بارداری,تاثیر برگ سنا در بارداری,برگ سنا برای بارداری

برگ سنا در بارداری , مصرف برگ سنا در بارداری , برگ سنا بارداری , برگ سنا و بارداری

در این مطلب از سایت جسارت به خواص مصزف برگ سنا در بارداری و درمان گیاهی یبوست در بارداری می پردازیم . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد

سنا گیاهی است که معمولا از خواص ملینی آن استفاده می شود. هم برگها و هم پوست سنا دارای خاصیت ملینی می باشند، با این حال پوست در مقایسه با برگها قدرت کمتری دارد. سنا در بسیاری از کشورهای استوایی یافت می شود. هزاران سال است که در کشور هندوستان از سنا بعنوان یک ماده ملین استفاده می شود. این گیاه در اشکال مختلفی چون کپسول، چای کیسه ای، چای آزاد و نیز عصاره مایع وجود دارد. ریشه خشک شده و خالص این گیاه را می توان از داروخانه ها تهیه کرد.

برگ سنا در بارداری

سنا یکی از معروفترین داروهای گیاهی است که سوء مصرف از آن بسیار شایعتر از مصرف صحیح آن است سنا در پیشگیری از بروز یبوست، اگزمای فصلی،  رماتیسم موثر میباشد.  خانواده : Caesalpinaceous  پراکندگی : نوع بومی‌aculifolia آفریقای شمالی و نوع angustifolia بومی‌هند است.  بخشهای مورد استفاده : برگ و میوه که برگ آن موثرتر است.  ترکیبات شیمیایی : آنترانوییدها Anthranoids ( سنوزایدSennoside A,B) گلیکوزید انتراکینولونAnthraquinone glycoside ونمک های تارتاریک اسید Tartaric acid salts (موسیلاژ )

برگ سنا در بارداری , مصرف برگ سنا در بارداری , برگ سنا بارداری , برگ سنا و بارداری

سنا با تاثیرات متقابلی که بر باکتری های مجاری گوارشی دارد منجر به بروز انقباضات روده ای می شود. این انقباضات در اثر آنتراکینونها بوجود می آید که در سنا وجود دارند. مشتقات آنتراکینون گلیکوزید دیمر با عنوان گلیکوزید سنا یا sennosides شناخته شده اند. علت چنین نامگذاری وجود مقادیر زیادی از این مواد در سنا می باشد. اشکال عمده این گلیکوزیدها اغلب با عناوین A ، B، C، Dمطرح می شوند.

مصرف برگ سنا در بارداری

خواص سنا :  جلوگیری از باز جذب آب و املاح از روده :با افزایش میزان املاح معدنی در روده(‌الکترولیتها) و جلوگیری از بازجذب آب حجم مدفوع افزایش یافته و منجر به اسهال می‌شود. افزایش ترشح کلر به داخل روده : افزایش ترشح کلر منجر به اسهال ترشحی می‌شود. افزایش حرکات روده . موارد مصرف سنا :  پیشگیری از بروز یبوست : در افرادی که کوتاه مدت باید اجابت مزاج نرم داشته باشند (مثل بواسیر و شقاق )  درمان یبوست : ازمسهل‌هایی است که بصورت خوراکی در عرض 5تا7ساعت اثرش ظاهر می‌شود. {(خوراکی) معادل وکمکی}  چاقی :در رژیم‌های لاغری از این گیاه استفاده و سوء استفاده میشود.{(خوراکی) کمکی}  رماتیسم : در درمانهای رماتیسم بعنوان پاک‌کننده بدن از مواد زاید همراه با داروهای دیگر در دوره‌های کوتاه مدت مورد مصرف دارد.Anti dyscratic therapy  {(خوراکی ) کمکی}  اگزما : بعنوان پاک‌کننده بدن از مواد زاید در کوتاه مدت استفاده میگردد. {(خوراکی) کمکی}

برگ سنا در بارداری , مصرف برگ سنا در بارداری , برگ سنا بارداری , برگ سنا و بارداری

سنا حاوی گلیکوزیدها می باشد، گروهی از ترکیبات ارگانیک که معمولا در تمامی گیاهان وجود دارد. این ترکیبات با نرم کردن ماهیچه ها به هنگام عبور غذاهای هضم شده از روده ها، در قالب ملین عمل می کنند و بدین ترتیب به افزایش حجم مدفوع و خروج آن از روده کمک می کنند. پروسه مذکور بواسطه زنجیره ای از اسیدهای چرب انجام می گیرد که باعث بهتر شدن عمل گوارش، تخمیر و نیز تبدیل موفقیت آمیز گلیکوزیدها به عوامل ملینی می شود.

برگ سنا بارداری

موارد احتیاط و منع مصرف سنا : در انسداد روده منع مصرف دارد. در التهاب دستگاه گوارش مثل ورم معده، ورم روده، روده تحریک‌پذیر ممنوع است. در بیرون‌زدگی مقعد و بواسیر مصرف سنا با دز کم و با احتیاط مجاز است چرا که تحریک شدید روده منجر به بیرون‌زدگی بیشتر مقعد و یا گیر افتادن بواسیر می‌شود. مصرف بیش از 8-10 روز منجر به اختلالات آب و املاح میگردد. در بچه های زیر 12 سال احتمال اختلال آب و املاح بیشتر بوده و بهتر است از مسهل‌های دیگر استفاده شود. در رژیمهای لاغری با توجه به محدودیت‌های غذایی توام باعث تشدید اختلالات آب و املاح می‌گردد لذا باید کوتاه مدت‌تر و با احتیاط مصرف گردد. در بیماران قلبی و کلیوی که نسبت به بقیه به تغییرات املاح و آب حساسییت بیشتری دارند سنا حتی در دوره‌های کوتاه مدت نیز توصیه نمی‌شود. در افراد مسن جدار روده ضعیفتر است و احتمال وجود انسداد نسبی بیشتر می‌باشد مخصوصاً در بیمارانی با سابقه ورم التهابی روده ( کولیت اولسروز Ulcerative Colitis  بیماری کرونCrohn Disease) منع مصرف مطلق دارد چرا که می‌تواند منجر به بروز بیماری کولون بزرگ شده و سمی‌Toxic Mega Colon گردد که بواسطه افزایش حجم در نقطه‌ای از روده که جدار آن ضعیف بروز میکند ومیتواند منجر به پارگی روده عفونت حفره شکم و حتی مرگ گردد.

برگ سنا در بارداری , مصرف برگ سنا در بارداری , برگ سنا بارداری , برگ سنا و بارداری

معمولا افراد مبتلا به یبوست از سنا استفاده می کنند. به منظور کم کردن یبوست بهتر است که 1/2 قاشق چایخوری از عصاره مایع سنا و یا کپسول و قرص 50 یا100 میلی گرمی سنا را مصرف کنید. معمولا در ظرف مدت زمان 6 – 12 ساعت پس از مصرف سنا اجابت مزاج رخ می دهد. چای سنا نیز موجود می باشد، اما بدلیل ناخوشایند بودن مزه طبیعی سنا بهتر است که این چای با اسانس یا چای دیگری ترکیب شود.

برگ سنا و بارداری

تداخلات دارویی سنا : سنوزایدها ممکن است آسیب کلیوی ناشی از مسکن‌ها و کم‌آبی ناشی از آنها را تشدید نمایند لذا از مصرف توام اآنها بخصوص در بیماران کلیوی باید اجتناب کرد. سنا با کوتاه نمودن زمان حضور داروها در روده از جذب کامل ْآنها جلوگیری می‌کند. بدلیل دفع پتاسیم از مصرف توام آن با داروهایی که تغییرات پتاسیم تاثیر زیادی در عملکرد یا احتمال سمیت دارو دارد اجتناب باید کرد. {مثل دیگوگسین و داروهای ضد اختلال ضربان قلب} . مصرف توام با ادرار آور‌های تیازیدی ( هیدروکلروتیازید(Hydrochlorothiaside ومخصوصاً مدر لوپ( فورسمایدForesmide) باعث افزایش احتمال کمبود پتاسیم و دیگر املاح و آب بدن می‌گردد. در کسانیکه داروهای جلوگیری از بارداری مصرف می‌کنند با کاهش سطح استروژن منجر به اختلال عملکرد دارو میشود. در مصرف توام با ایندومتاسین Indomethacen اثر گیاه کاهش می‌یابد. در حضور نیفدیپین Nifedipine  بعلت بسته بودن کانالهای کلسیمی ‌اثر سنا مهار می‌گردد. با اختلال در تجمع پلاکتی منجر به افزایش احتمال خونریزی در حضور وارفارین می‌گردد.

برگ سنا در بارداری , مصرف برگ سنا در بارداری , برگ سنا بارداری , برگ سنا و بارداری

بسیاری از افراد علاقمند هستند که فروارده های گیاهی را بشکل چای مصرف کنند. سنا بشکل چای کیسه ای در فروشگاه های مواد غذایی وجود دارد، اما برخی از افراد تمایل دارند تا از برگ سنا که بشکل باز و فله ای بفروش می رسد استفاده کنند و خودشان اقدام به دم کردن آن نمایند. برای دم کردن برگ سنا، آن را بمدت 10 دقیقه در ظرف پر از آب قرار دهید. همچنین می توانید این برگها را بمدت 10 – 12 ساعت در آب سرد نیز بخیسانید. خیساندن برگهای سنا در آب سرد باعث می شود که صمغ کمتری در چای بر جا بماند و بدین ترتیب از احتمال بروز کرامپ های شکمی کاسته می شود. صرفنظر از نحوه تهیه چای، پس از آماده شدن چای، برگهای سنا را با صافی جدا کنید و سپس چای را میل کنید. معمولا پس از گذشت 12 ساعت از نوشیدن چای، از میزان یبوست کاسته خواهد شد. بهتر است چای سنا را قبل از خوابیدن بنوشید تا پس از بیدار شدن از خواب در صبح، عمل دفع مدفوع انجام گیرد.

مصرف برگ سنا در دوران بارداری

مصرف سنا در دوران بارداری :  با توجه به اثرات تحریکی بافت رحم و احتمال ایجاد ناهنجاریهای ژنتیکی و از طرفی اثرات تسکین دهنده انقباضات رحمی ‌و اثر ملینی مناسبی که برای زنان باردار دارد مصرف آن زیر نظر پزشک مجاز است.    مصرف سنا در دوران شیردهی :  در مواردی که بیش از حد استفاده شود اثرات ملینی بر شیرخوار دارد.

برگ سنا در بارداری

  • ماهر خانی